Τι απαντά η διοίκηση του “Έλενα Βενιζέλου” στις καταγγελίες για ελλιπή θέρμανση

Η διοίκηση του νοσοκομείου”Έλενα Βενιζέλου” διαψεύδει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχει ελλιπής θέρμανση στο μαιευτήριο, όπου επίτοκες γεννούσαν σε θερμοκρασίες -3 βαθμούς Κελσίου.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, “έπειτα από ενδελεχή έλεγχο των εγκαταστάσεων, δεν διαπιστώθηκε κανένα σοβαρό πρόβλημα θέρμανσης”, ενώ “το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη Μονάδα νεογνών και αφορούσε σε διάτρηση θερμαντικού στοιχείου, αντιμετωπίστηκε άμεσα εντός ολίγων ωρών”.

Σημειώνεται ωστόσο ότι, πέραν των δημοσιευμάτων, αντίστοιχες καταγγελίες έγιναν δια στόματος του ίδιου του προέδρου των εργαζομένων στο νοσοκομείο “Έλενα Βενιζέλου”. Ο Ηλίας Κώτσας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Realfm και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή τόνισε μεταξύ άλλων: “Τα σώματα που έχουμε στην αίθουσα τοκετών είναι παλιά και είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Υπάρχουν δωμάτια που δεν έχουν καθόλου θέρμανση. Στην αίθουσα τοκετού, ορισμένα δωμάτια δεν έχουν καθόλου θέρμανση. Στους διαδρόμους δεν υπάρχει καλοριφέρ. Όσα χαλούσαν, τα έβγαζαν και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ”.

Ακούστε ΕΔΩ τι δήλωσε

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου έχει ως εξής:

“Με αφορμή τα πρόσφατα, ανυπόστατα και αναληθή δημοσιεύματα για την κεντρική θέρμανση του Νοσοκομείου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» που είδαν το φως της δημοσιότητας, σας ενημερώνουμε, ότι μετά από ενδελεχή έλεγχο των εγκαταστάσεων, δεν διαπιστώθηκε κανένα σοβαρό πρόβλημα θέρμανσης, στους χώρους του Νοσοκομείου. Ειδικότερα, στα ως άνω δημοσιεύματα, αναφέρθηκαν δωμάτια επιτόκων στην αίθουσα τοκετών, για τα οποία όμως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, ότι οι Κλιματιστικές Μονάδες λειτουργούν κανονικά, σε ότι αφορά τη θερμική απόδοσή τους.

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη Μονάδα νεογνών την Παρασκευή 04/01/2019 και αφορούσε διάτρηση θερμαντικού στοιχείου, αντιμετωπίστηκε άμεσα εντός ολίγων ωρών. Καμία καταγγελία, ούτε έγγραφη, ούτε προφορική, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, τόσο από τους ίδιους τους νοσηλευόμενους όσο και από συγγενείς αυτών που να αφορά συνθήκες θέρμανσης. Επίσης σε κανένα από τα τμήματα νοσηλείας ασθενών, λεχωίδων και νεογνών, δεν έχει καταγραφεί έως σήμερα, παράπονο για ελλιπή θέρμανση. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα εργασιών προληπτικής συντήρησης της υπεύθυνης προς τούτο εταιρείας, εκτελείται σύμφωνα με την υπάρχουσα σύμβαση και από τον έλεγχο που διενήργησε αυτή, διαπιστώθηκε ότι η θέρμανση στους χώρους του Νοσοκομείου, λειτουργεί κανονικά.

Όλα τα παραπάνω, προκύπτουν τόσο από τα σχετικά έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών που διενήργησαν έλεγχο και ειδικότερα της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Εταιρείας Συντήρησης των Συστημάτων Θέρμανσης του Νοσοκομείου, όσο και της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, της Υπεύθυνης του Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, καθώς και από επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε σήμερα στα δωμάτια νοσηλείας λεχωίδων και στη Μονάδα Προώρων, από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ