Ο Πάπας Φραγκίσκος πήγε στο “Jesus Christ Superstar”

Ο Πάπας Φραγκίσκος παραβρέθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε μία παράσταση του «Jesus Christ Superstar» που παίζονταν στο Teatro Sistina στη Ρώμη.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το Page Six σε ρεπορτάζ του. Μάλιστα σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού ένας μουσικός ιστορικός μίλησε για τη σημασία της παπικής επίσκεψης στο μιούζικαλ των Άντριου Λόιντ Γουέμπερ και Τιμ Ράις», που γράφτηκε το 1970 και ανέβηκε στη σκηνή ένα χρόνο μετά.

«Πηγαίνοντας πίσω, από την πρώτη του παρουσίαση στο κοινό, μια μικρή, αλλά ηχηρή ομάδα, χαρακτήρισε το Jesus Christ Superstar ως βλάσφημο… η παράσταση απαγορεύτηκε, έστω και για λίγο ακόμα και από το BBC ως ιερόσυλο για την Αγγλία».

Νωρίτερα φέτος το NBC διοργάνωσε μια ζωντανή εκδοχή της παράστασης με τον Τζον Λέτζεντ στο ρόλο του Χριστού.

Αλλά μια πηγή είπε στο Page Six ότι παρ’ όλα αυτά: «Φαίνεται ότι τίποτα πέρα από μια παπική ευλογία δεν μπορεί να ηρεμήσει τους αρνητές!».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ο πάπας «αγάπησε τόσο πολύ την παράσταση, που στη συνέχεια έδωσε ευλογία στον Τεντ Νίλι και στους υπόλοιπους ηθοποιούς».

Ο Νίλι ήταν ο πρωταγωνιστής στην κινηματογραφική εκδοχή του μιούζικαλ το 1973, ενώ αυτό το διάστημα περιοδεύει στην Ιταλία με το «Jesus Christ Superstar».

Ο ηθοποιός στις αρχές του μήνα τουίταρε στον προσωπικό του λογαριασμό: «#JesusChristSuperstar συναντά τον Πάπα! Είμαι για πάντα ευγνώμων γι’ αυτή την ευλογημένη εμπειρία! Παρακολουθήστε τη συνάντησή μας με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό».Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ