Βουλευτής απομακρύνθηκε με τη βία από το κτίριο δημόσιας τηλεόρασης – ΒΙΝΤΕΟ

Με τη βία εσύρθη έξω από το κτίριο της ουγγρικής δημόσιας τηλεόρασης (MTVA) ο ανεξάρτητος βουλευτής της αντιπολίτευσης της Ουγγαρίας, Ákos Hadházy, ενώ εκείνος προσπαθούσε, μαζί με άλλους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, να ακουστούν τα αιτήματά τους στον τηλεοπτικό “αέρα”.

Μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, με την συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών, από το κτήριο της Βουλής μέχρι τα κεντρικά γραφεία του MTVA, μία αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης μπήκε στο εσωτερικό του κτηρίου, προκειμένου να μεταδοθούν απευθείας πέντε αιτήματα των διαδηλωτών.

Ένα από τα αιτήματα τους ήταν η άμεση απόσυρση των διατάξεων του νέου εργατικού νόμου του Βίκτορ Όρμπαν, που επιτρέπει στους εργοδότες να απαιτήσουν μέχρι και 400 ώρες υπερωριακής απασχόλησης ετησίως, εισάγοντας, σύμφωνα με τους επικριτές του Πρωθυπουργού της χώρας, συνθήκες δουλείας για τους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φύλακες ασφαλείας του σταθμού εμπόδισαν την είσοδο στους βουλευτές, ενώ το προσωπικό της ραδιοτηλεόρασης αρνιόταν να τους αφήσει να μιλήσουν για τα αιτήματά τους.

Μάλιστα, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, ο Ákos Hadházy εμφανίζεται να σύρεται με τη βία μέσα από το κτήριο. Ο βουλευτής κατάφερε να διαβάσει τα πέντε αιτήματα, σε κάμερα έξω από το στούντιο, ωστόσο ακόμη και μέχρι εκείνη την στιγμή ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός δεν είχε συναινέσει στην μετάδοση όσων είπε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ