Ο Γιούνκερ απαντά στις φήμες για τον καβγά με τη Μέι: Τουλάχιστον δεν χορεύαμε

Για την ένταση που υπήρξε ανάμεσα στον ίδιο και τη Βρετανίδα πρωθυπουργό στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες απάντησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαριτολογώντας, λέγοντας ότι “τουλάχιστον δεν χορεύαμε”, καθώς είναι γνωστό ότι και οι δύο ηγέτες δεν φημίζονται για τη χορευτική τους δεινότητα.

“Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι που πρέπει να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο”,είπε ο Γιούνκερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, ενώ ερωτηθείς τι συζητούσαν με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό όταν τους συνέλαβε ο φακός να μιλούν έντονα, ο Γιούνκερ απάντησε: «Τουλάχιστον δεν χορεύαμε» και διευκρίνισε ότι η Τερέζα Μέι νόμιζε πως ο πρόεδρος της Επιτροπής επέκρινε την ίδια όταν είπε πως η βρετανική θέση είναι “νεφελώδης”. “Δεν αναφερόμουν στην ίδια, αλλά στη συνολική κατάσταση της συζήτησης με το Ηνωμένο Βασίλειο”, είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

“Φερθήκαμε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι με τον μεγαλύτερο σεβασμό όλοι μας και εκτιμάμε τις προσπάθειές της για να επικυρωθεί η συμφωνία μας», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ