Ζάεφ: Έχω εμπιστοσύνη σε Τσίπρα και Καμμένο ότι θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών

Αλλάζει ύφος ο Ζόραν Ζάεφ και μετά τις προκλητικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εκφράζει την εμπιστοσύνη του στον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τον Πάνο Καμμένο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή και της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας.

Ο κ. Ζάεφ μιλώντας στο σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ, είπε ότι οι συνταγματικές τροπολογίες θα πάρουν τη στήριξη των βουλευτών και ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί περίπου στα μέσα Ιανουαρίου. Υπογράμμισε ότι στις προτεινόμενες τροπολογίες «δεν υπάρχει κάτι κρυφό» και ότι αυτές αποτελούν «έντιμη προσέγγιση στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί παραίτησης αν το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ψηφίσει τις τροπολογίες, ο κ. Ζάεφ ανέφερε σύμφωνα με το ΜΙΑ: «Έχω εμπιστοσύνη και στον Καμμένο, που είναι επίσης μέρος της κυβέρνησης. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε μία τέτοια ιστορική συμφωνία, επειδή η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες, και για τους δύο λαούς. Πιστεύω ότι τα οφέλη θα γίνουν αισθητά τους επόμενους μήνες από την εφαρμογή της. Είμαι πεπεισμένος ότι η εμπιστοσύνη που έχω στον Αλέξη Τσίπρα θα βρει την υλοποίησή της στο Κοινοβούλιο, όπως και εγώ προσπαθώ η εμπιστοσύνη που έχει ο Αλέξης Τσίπρας σε μένα και στην “μακεδονική” κυβέρνηση να βρει υλοποίηση στο Κοινοβούλιο», είπε ο Ζάεφ, σύμφωνα με το “MIA”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ