Θύελλα αντιδράσεων για τη μάσκα ομορφιάς “Κιμ Γιονγκ Ουν” σε συσκευασία… πυρηνικής βόμβας – ΦΩΤΟ

Σάλος έχει δημιουργηθεί στη Νότια Κορέα από μία εταιρεία μόδας και καλλυντικών που κυκλοφόρησε μάσκα προσώπου που εικονίζει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, προσφέροντάς μάλιστα το προϊόν σε συσκευασία που θύμιζε πυρηνική βόμβα.

Την ονόμασε μάλιστα “πυρηνική μάσκα για ενυδάτωση” και λέει ότι έχει ήδη πουλήσει πάνω από 25.000 κομμάτια από τον Ιούνιο.

Παρόλα αυτά, πολλά νοτιοκορεάτικα καταστήματα έχουν σταματήσει τις πωλήσεις μετά τις αντιδράσεις για την νομιμότητα της μάσκας.

Την ίδια ώρα, στην Νότια Κορέα είναι παράνομο να μιλούν ευνοϊκά για την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, αν και ο νόμος σπάνια εφαρμόζεται.

Η εταιρεία που έχει το brand name«5149», διατείνεται ότι η μάσκα περιέχει μεταλλικό νερό από το Όρος Πακτού. Στην κορεατική μυθολογία, το ιερό ενεργό ηφαίστειο είναι η γενέτειρα του Ντάνγκουν, ιδρυτή του πρώτου κορεατικού βασιλείου πριν από 4.000 χρόνια.

Σε συνέντευξη στους New York Times, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε πως ήθελε οι μάσκες να γιορτάσουν τις κορεατικές συνόδους κορυφής-όταν συναντήθηκαν οι ηγέτες Βορείου και Νοτίου Κορέας- που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα φέτος και αποτελούν ένα πολύ σημαντικό και μοναδικό γεγονός.

Την ίδια ώρα, δεκάδες Κορεάτες έχουν ποστάρει φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις μάσκες ομορφιάς, οι οποίες κοστίζουν 3.9 ευρώ.

Αλλά πολλά καταστήματα τις έχουν απομακρύνει από τα ράφια τους μετά από αντιδράσεις που ξέσπασαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε τη μάσκα:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ