Νέο γεωτρύπανο για τη Μεσόγειο και δύο υποβρύχια προανήγγειλε ο Ερντογάν

Το πρόγραμμά του για τις επόμενες 100 ημέρες διακυβέρνησης παρουσίασε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως έκανε και μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου και το 95% των όσων εξήγγειλε υλοποιήθηκε.

Mία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Ερντογάν τώρα αποτελεί η ενέργεια και εκτός από την ολοκλήρωση του αγωγού ‘Τουρκικό Ρεύμα’ μέχρι τα τέλη του 2019, ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες 100 ημέρες θα καταφτάσει το νέο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

«Έχοντας ξεκινήσει γεωτρήσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, σε βαθιά και ρηχά νερά, υπογράψαμε συμφωνία και για δεύτερο γεωτρύπανο για γεωτρήσεις σε βαθιά νερά και αυτή τη στιγμή είναι στο δρόμο και πολύ σύντομα θα συμμετάσχει και αυτό με την υπόλοιπη ομάδα μας που διεξάγει γεωτρήσεις που διεξάγονται ήδη στη Μεσόγειο. Συνεχίζουμε παράλληλα τη συλλογή τρισδιάστατων δεδομένων στο πλαίσιο της αναζήτησης υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο σε μία έκταση 3 χιλιάδων 100 τ.χλμ.», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στις αμυντικές προτεραιότητες της κυβέρνησής του.

Τους επόμενους τρεις μήνες θα παραδοθούν στο πολεμικό ναυτικό τα 2 υποβρύχια που κατασκευάζει η Τουρκία, ‘Πανσέληνος’ (‘TCG Dolunay’) και ‘Χαραυγή’ (‘TCG Doğanay’), ενώ αναμένεται να υπογράψει και τη συμφωνία για την κατασκευή του ‘Επιδρομέα’ (Akinci), ενός νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους μακράς αντοχής.

Σήμερα εξάλλου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και το άλλο μεγαλόπνοο σχέδιο της Τουρκίας για την κατασκευή Διαστημικού Σταθμού.

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ