Τζον Μέιτζορ: Να αναβληθεί το Brexit για να δοθεί χρόνος

Η Βρετανία πρέπει να ανακαλέσει άμεσα τη γνωστοποίησή της για την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να δοθεί χρόνος για μια “σοβαρή και εις βάθος εξέταση” του θέματος, τόσο από το Κοινοβούλιο όσο και από τον βρετανικό λαό, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ.

“Πρέπει να ανακαλέσουμε το άρθρο 50 με άμεση ισχύ. Το ρολόι πρέπει, προς το παρόν, να σταματήσει”, είπε ο Μέιτζορ, τονίζοντας επίσης ότι θα πρέπει να ηρεμήσουν οι χρηματαγορές και να προστατευτεί η οικονομική ευημερία του βρετανικού λαού.

“Είναι σαφές ότι τώρα χρειαζόμαστε το πολυτιμότερο αγαθό: χρόνο. Χρόνο για σοβαρή και εις βάθος εξέταση του θέματος τόσο από το Κοινοβούλιο όσο και από τον λαό. Θα υπάρχει ένας τρόπος για να βγούμε από το παρόν τέλμα, πάντα υπάρχει”, πρόσθεσε ο Μέιτζορ, σε ομιλία του σε μια ομάδα προβληματισμού στο Δουβλίνο.

Ο Τζον Μέιτζορ, που κυβέρνησε τη Βρετανία από το 1990 έως το 1997 και είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, είναι ο ένας από τους τρεις εν ζωή πρώην πρωθυπουργούς που ζητούν να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα για να δοθεί μια λύση στην κρίση. Ο ίδιος είχε αντιμετωπίσει τους ευρωσκεπτικιστές του κόμματός του στα μέσα της θητείας του και κέρδισε τελικά την ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου όταν κατατέθηκε πρόταση μομφής σε βάρος του με αφορμή τους χειρισμούς του στη Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1993.

Ο Μέιτζορ πιστεύει ότι το Brexit θα περιορίσει την επιρροή της Βρετανίας παγκοσμίως.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ