Ξεκίνησε η συνάντηση Μακρόν με κοινωνικούς φορείς για τα ”κίτρινα γιλέκα”

Η συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων άρχισε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο των Ηλυσίων, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης των “κίτρινων γιλέκων”.

Στη συζήτηση αυτή στρογγυλής τραπέζης, η οποία γίνεται πριν από το διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν προς το Έθνος σήμερα στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος), μετέχουν ο Πρόεδρος της Γαλλίας και 37 συνομιλητές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο Πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ και 12 μέλη της κυβέρνησης, οι επικεφαλής των βασικών συνδικάτων και της εργοδοσίας, όπως και οι πρόεδροι της Εθνοσυνέλευσης, της Γερουσίας και των ενώσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Αυτή τη σοβαρή ώρα για το Έθνος”, ο πρόεδρος θα συμβουλευτεί “το σύνολο των πολιτικών, τοπικών, οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων (…) για να ακούσει τη φωνή τους, τις προτάσεις τους και έχοντας ως στόχο να τις κινητοποιήσει για να δράσουν”, ανακοίνωσε χθες η γαλλική προεδρία αναφερόμενη στην σημερινή συνάντηση.

Ο Μακρόν σήμερα το βράδυ θα σπάσει τη σιωπή του και θα απευθύνει διάγγελμα στις 21:00 ώρα Ελλάδος από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Κατά το διάγγελμά του ο πρόεδρος Μακρόν θα παρουσιάσει “συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα” για την αντιμετώπιση της κρίσης των κίτρινων γιλέκων, διαβεβαίωσε παράλληλα χθες ο υπουργός Εργασίας Μιριέλ Πενικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ