Ναός – φάντασμα εμφανίζεται στην… ξηρασία – ΦΩΤΟ

Ο ναός-φάντασμα, είναι 400 ετών βρίσκεται στη νότια πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού, μέσα στο ποταμό Grijalva, ενώ εμφανίζεται μόνο σε περιόδους έντονης ξηρασίας, εφόσον τότε η στάθμη του νερού είναι πολύ χαμηλή.

Το καμπαναριό του ναού αγγίζει τα 48 μέτρα ενώ λέγεται ότι κατασκευάστηκε από μια ομάδα μοναχών που κατέφθασαν στην περιοχή περίπου στα μέσα του 16ου αιώνα.

Ο ναός πλημμύρισε ολοκληρωτικά όταν ολοκληρώθηκε ένα φράγμα, το 1966.

Την τελευταία περίπου 20ετία ο ναός έχει εμφανιστεί μόλις δύο φορές, το 2002 και το 2015 όπου ήταν και η τελευταία φορά.

Ψαράδες της περιοχής λένε, πως όταν η στάθμη του νερού χαμηλώνει δραματικά, οι επισκέπτες μπορούν ακόμα και να περπατήσουν με ασφάλεια μέσα στην εκκλησία.

Το κτήριο εγκαταλείφθηκε, πλήρως μεταξύ του 1773 και 1776, εξαιτίας των μαζικών επιδημιών που έπληξαν την περιοχή εκείνο το διάστημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του αρχιτέκτονα Carlos Navarete, ο οποίος μελέτησε σε βάθος το ναό και την ιστορία του.

Οι επιδημίες αποτελούσαν συχνό φαινόμενο στην Αμερική από τα τέλη του 15ου αιώνα όταν εξερευνητές, άποικοι και έμποροι μετέφεραν από τα εδάφη της Ευρώπης στο Νέο Κόσμο, άγνωστα μέχρι τότε, βακτήρια και ιούς.

Πηγή: Ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ