Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παράλογες οι ρωσικές δηλώσεις για «περαιτέρω στρατιωτικοποίηση» της Κύπρου

«Χαρακτηριστικά παράλογη» θεωρεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία είχε προειδοποιήσει ότι η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Κύπρου θα έχει επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις για τη χώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγόρησε τη ρωσική πλευρά ότι σκόπιμα διαστρεβλώνει τη πρόσφατη δήλωση προθέσεων που υπογράφηκε ανάμεσα στην Κύπρο και τις ΗΠΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν πρόκειται να οδηγήσει στη «περαιτέρω στρατιωτικοποίηση» του νησιού.

«Τον Νοέμβριο η Κύπρος και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν μη δεσμευτική δήλωση προθέσεων, εκφράζοντας την επιθυμία των δύο χωρών να διερευνήσουν ευκαιρίες για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που περιλαμβάνει την αντιτρομοκρατία, την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, την ασφάλεια του κυβερνοχώρου και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η ρωσική απεικόνιση αυτής της υπογραφής (δήλωσης προθέσεων) ως ένα σχέδιο για «περαιτέρω στρατιωτικοποίηση» είναι χαρακτηριστικά παράλογη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ