Η Συρία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον θέσεων του στρατού της

Το καθεστώς της Δαμασκού κατηγόρησε την Κυριακή τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ότι εκτόξευσε πυραύλους εναντίον δυνάμεων του συριακού στρατού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

«Οι δυνάμεις του αμερικανικού συνασπισμού εκτόξευσαν περί τις 20:00 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) απόψε πολλούς πυραύλους εναντίον ορισμένων θέσεων των δυνάμεών μας στο όρος αλ Γούραμπ, νότια της ας Σούχνα», προκαλώντας μόνο «υλικές ζημιές», μετέδωσε το SANA, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις του συνασπισμού οι οποίες σταθμεύουν στην περιοχή Ατ Τάναφ εκτόξευσαν «πάνω από 14 πυραύλους» εναντίον οχηματοπομπής των δυνάμεων του καθεστώτος ενώ αυτή πέρναγε από την μπαντίγια (την έρημο), στο ανατολικό άκρο της επαρχίας Χομς.

«Η ομάδα είχε χαθεί στην έρημο, 35 χιλιόμετρα από τη βάση Ατ Τάναφ», όπου βρίσκονται αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής αυτής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν γενικά αυτή τη βάση για να εξαπολύουν πλήγματα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Η Ατ Τάναφ έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την εκπαίδευση μαχητών συριακών οργανώσεων ανταρτών. Πέρυσι στην περιοχή είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και αντάρτες που υποστηρίζονταν από τον διεθνή συνασπισμό.

Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει ζητήσει επανειλημμένα οι αμερικανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από αυτή την περιοχή της Συρίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και με την Ιορδανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ