Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Συνεδριάζει στις 16:00 το κοινοβούλιο για την επιβολή στρατιωτικού νόμου

Ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Αντρίι Παρουμπίγ ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του σώματος τη Δευτέρα στις 16:00 στην οποία τα μέλη της Βέρχοβνα Ράντα θα κληθούν να επικυρώσουν την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας για την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας.

Η απόφαση του Συμβουλίου ακολούθησε τη σοβαρή κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου ζήτησε παράλληλα να τεθούν σε επιφυλακή οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις των εφέδρων.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας «και κατόπιν της έκκλησης του προέδρου της Ουκρανίας, συγκαλώ για τη Δευτέρα, 26η Νοεμβρίου 2018, στις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) έκτακτη συνεδρίαση της Βερχόβνα Ράντα», ανέφερε ο Παρουμπίγ μέσω Facebook.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας ενέκρινε νωρίτερα την επιβολή στρατιωτικού νόμου για περίοδο 60 ημερών, απόφαση όμως που πρέπει να επικυρωθεί από την ουκρανική Βουλή.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ