Προγραμματισμένη συνάντηση Μπόλτον – Μπολσονάρου στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον δήλωσε ότι θα μεταβεί στο τέλος του μήνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να πραγματοποιήσει μια συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Προσβλέπω στη συνάντηση με τον επόμενο πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου στο Ρίο στις 29 Νοεμβρίου. Έχουμε πολλά κοινά διμερή συμφέροντα και θα συνεργαστούμε στενά για να επεκτείνουμε την ελευθερία και την ευημερία σε ολόκληρο το Δυτικό Ημισφαίριο», τόνισε ο Μπόλτον με tweet του.

Ο Μπολσονάρου, που εξελέξη τον περασμένο μήνα νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, δήλωσε μετά την επικράτησή του ότι σχεδιάζει να επισκεφτεί την Ουάσινγκτον μετά από μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σε φιλικό τόνο με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ακροδεξιός νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει αποκτήσει πολλά παρατσούκλια, μεταξύ των οποίων και εκείνο του «Τραμπ των Τροπικών».

Ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι είχε ένα «εξαιρετική τηλεφωνική συνομιλία» κατά την οποία συνεχάρη τον Μπολσονάρου και με tweet του αναφέρθηκε στα σχέδια των δύο ηγετών να «συνεργαστούν στενά στο εμπόριο, σε στρατιωτικά θέματα και οπουδήποτε αλλού!».

Ο πρώην στρατιωτικός Μπολσονάρου ο οποίος ουδέποτε έκρυψε τη συμπάθειά του για την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία (1964-1985), ένα «καθεστώς με κύρος», κατά τον ίδιο, θα ορκιστεί την 1η Ιανουαρίου στην προεδρία της χώρας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ