Συνάντηση Τσαβούσογλου- Πομπέο – Τι συζητήθηκε

Οι αμερικανικές ανησυχίες για τη «συνεχιζόμενη και αδικαιολόγητη κράτηση Αμερικανών πολιτών» εκ μέρους της Τουρκίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Στέιτ Ντιπάρμεντ.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ, αναφέρει ότι «ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να συζητήσει τη σημασία των πρόσφατων εξελίξεων στη διμερή σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας. Ο υπουργός επανέλαβε τις ανησυχίες του για τη συνεχιζόμενη και αδικαιολόγητη κράτηση Αμερικανών πολιτών και τοπικού προσωπικό (της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής) εκ μέρους της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του επιστήμονα της NASA Σέργκαν Γκόλγκε.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Πομπέο και ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεργαστούν για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία και να υποστηρίξουν την αναζωογόνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας που γίνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επίτευξη μιας ειρηνικής και χρονικά βιώσιμης λύσης στη συριακή διαμάχη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ