Έδωσε άσυλο στον Γκρουέφσκι η Ουγγαρία

Με ταχύτατες διαδικασίες προχώρησε η Ουγγαρία στη διαδικασία χορήγησης ασύλου στον πρώην πρωθυπουργό της ΠΓΜΔ, Νίκολα Γκρούεφσκι. Ουγγρικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της υπηρεσίες ασύλου, σημειώνουν ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση για το αίτημα του Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Γραφείο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ουγγαρίας απάντησε θετικά στο αίτημα του τέως πρωθυπουργού της πΓΔΜ να του χορηγήσει άσυλο, παρά το διάβημα που είχαν πραγματοποιήσει οι αρχές των Σκοπίων, θέλοντας να αποτρέψουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις τους με την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Γκρούεφσκι, διέφυγε στη Βουδαπέστη μέσω Αλβανίας, Μαυροβουνίου και Σερβίας, θέλοντας να αποφύγει να εκτίσει την ποινή φυλάκισης δύο ετών, μετά την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό για υπόθεση διαφθοράς. Το αίτημά του για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου υπεβλήθη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην πρεσβεία της Ουγγαρίας στα Τίρανα.

Οι πληροφορίες που μετέδωσαν τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στην πλευρά των Σκοπίων, που υποστηρίζει ότι αύριο θα κατατεθεί αίτημα από την υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ