Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Δεν αποδεχόμαστε μονομερή βήματα στην Ανατολική Μεσόγειο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί μονομερή βήματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Η Τουρκία υπερέχει από άλλες χώρες στην παγκόσμια αγορά ενέργειας με την δυνατική ηγετική της θέση και την ισχυρή οικονομία. Έχουμε δει στην περιοχή μας να γίνονται ενεργειακά προγράμματα με καλή γειτονία και αμοιβαίο σεβασμό με τους συνεργάτες μας”.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ μίλησε στο κανάλι NTV, λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση για την ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου αγωγού «Τουρκικό Ρεύμα» στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Ρώσου προέδρου Πούτιν.

«Υποστηρίζουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκικού λαού. Οι έρευνές μας στις περιοχές που μας έχει εξουσιοδοτήσει η ΤΔΒΚ συνεχίζονται. Την περασμένη βδομάδα ο ‘Πορθητής’ μας ξεκίνησε γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας. Δεν έχουμε βλέψεις στις πηγές κανενός», υποστήριξε ο Φατίχ Ντονμέζ, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την πάγια θέση της χώρας του.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Τούρκος υπουργός, αναφερόμενος στον αγωγό Turkish Stream, είπε ότι για τη συνέχεια του αγωγού στην Ευρώπη υπάρχει αίτημα τόσο της Βουλγαρίας όσο και της Ελλάδας.

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ