Υπέρ της ολοκλήρωσης της θητείας της Μέρκελ στην καγκελαρία τάσσεται η πλειοψηφία των Γερμανών

Η πλειοψηφία των Γερμανών θα ήθελε να δει τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ (CDU) να παραμένει μέχρι το τέλος της θητείας της στην καγκελαρία .

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του ARD και της Die Welt από την εταιρεία Infratest Dimap, το 56% των ερωτηθέντων θέλουν την Μέρκελ να ηγηθεί της κυβέρνησης μέχρι τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές, σε τρία χρόνια. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά επτά μονάδες από τον Ιανουάριο του 2018.

Ειδικότερα , το 77% των υποστηρικτών του CDU / CSU και το 62% των υποστηρικτών των Πράσινων θέλουν η Μέρκελ να παραμείνει επικεφαλής της κυβέρνησης για ολόκληρη τη θητεία. Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών του SPD και του Αριστερού Κόμματος, η πλειοψηφία – 51% και 59% αντίστοιχα – τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της θητείας της καγκελαρίου. Μόνο οι υποστηρικτές του FDP και της AfD επιθυμούν να αλλάξει η επικεφαλής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με ποσοστά 61% και 83% αντίστοιχα.

Στο ερώτημα για τους υποψήφιους διαδόχους της Μέρκελ για την προεδρία του CDU, προηγείται μεταξύ των Γερμανών πολιτών η Αννεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ με 43% και ακολουθούν ο Φρίντριχ Μερτς με 32% και ο Γενς Σπαν με 10%.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ