Αυτός είναι ο σκληρότερος δελφίνος της Τερέζα Μέι – Ήταν ο πρώτος που κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον της

Ένας από τους σκληρότερους δελφίνους στη διαδοχή της Βρετανίδας πρωθυπουργού είναι ο Τζέικομπ Ρις Μογκ, ο οποίος ήταν ο πρώτος βουλευτής που κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι στον πρόεδρο της Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών, σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι.

Ο Ρις-Μογκ ηγείται της ομάδας των ευρωσκεπτικιστών συντηρητικών βουλευτών, ανήκει στην άκρα δεξιά πτέρυγα των Τόρις, πιστεύει απόλυτα στο Brexit, ενώ αντιτάχθηκε στη νομοθεσία για την αλλαγή του κλίματος και στην αύξηση των δαπανών για παροχές κοινωνικής πρόνοιας.

Είναι πρώην τραπεζίτης και μεγαλοεπενδυτής, πάμπλουτος και από τότε που εξελέγη βουλευτής έχει σταματήσει να διαχειρίζεται κεφάλαια, αν και παραμένει μεγαλομέτοχος της Somerset Capital Management, η οποία έχει υπό διαχείριση 8,5 δισ. δολάρια. Έως το 2007 εργαζόταν για τη Lloyd George Management, οπότε και ίδρυσε τη δική του εταιρεία. Η περιουσία του μαζί με της συζύγου του ξεπερνά τις 100 εκατ. λίρες.

Τάσσεται κατά των αμβλώσεων, ακόμη και σε περιπτώσεις αιμομιξίας ή βιασμού, φανατικός πολέμιος των γάμων ομοφυλοφίλων, στηρίζει τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τους τραπεζίτες και τις εταιρείες, πιστός ρωμαιοκαθολικός, πατέρας έξι παιδιών.

Είναι απόφοιτος των πανεπιστημίων του Ίτον και της Οξφόρδης, Ο πατέρας του, Γουίλιαμ Ρις-Μογκ, ήταν δημοσιογράφος, διευθυντής των «Times» του Λονδίνου. Δουλεύει από 20 ετών σε τράπεζες επενδύσεων και στη διαχείριση κεφαλαίων. Διάβαζε «Financial Times» από τα 12, έμεινε στο Χονγκ Κονγκ, δουλεύοντας σε τράπεζες επενδύσεων για χρόνια, και επέλεξε την πολιτική όταν άνοιξε έδρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Βορειοανατολικό Σόμερσετ, το 2010. Είχε χάσει τις γενικές εκλογές το 1997 και το 2001.

σχολίασε κι εσύ