Μέι: Πιστεύω ότι ο δρόμος που έχω χαράξει είναι ο σωστός

Τους εκπροσώπους του Τύπου ενημέρωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά και την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ηγέτης της ομάδας των ευρωσκεπτικιστών στο Συντηρητικό Κόμμα Τζέικομπ Ρις Μογκ.

Η κυρία Μέι χαρακτήρισε δίκαιη και συμφέρουσα για τη Βρετανία τη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit τονίζοντας πως “ο δρόμος που έχω χαράξει, θεωρώ πως είναι ο σωστός”.

«Το πιστεύω, με κάθε ίνα της ύπαρξής μου, ότι ο δρόμος που ακολούθησα είναι ο καλύτερος για τη χώρα μου» είπε χαρακτηριστικά η Τερέζα Μέι, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια ενεργεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και θα συνεχίσει να το κάνει, στον απόηχο της παραίτησης τεσσάρων μελών της κυβέρνησής της σήμερα.

Σημείωσε ότι «δεν κρίνω αυστηρά τους συναδέλφους μου που έχουν φτάσει σε άλλο συμπέρασμα».

Επιπλέον, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι κανείς δεν αντιπρότεινε ένα εναλλακτικό σχέδιο στο δικό της κι ότι όλες οι επιλογές περιλάμβαναν μια συμφωνία για ένα δίχτυ ασφαλείας (backstop) για τα ιρλανδικά σύνορα, την οποία επέκριναν σφόδρα στελέχη του κόμματός της.

«Εάν δεν προχωρήσουμε με αυτή τη συμφωνία, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνέπειες αυτού. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι βαθιάς και σοβαρής αβεβαιότητας, τη στιγμή που οι Βρετανοί πολίτες απλά θέλουν να το προχωρήσουμε».

Η Τερέζα Μέι απέκλεισε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ