Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών επειδή έκοψε τα χέρια της γυναίκας του με τσεκούρι – ΦΩΤΟ

Σε κάθειρξη 14 ετών καταδικάστηκε ένας Ρώσος, επειδή έκοψε τα χέρια της συζύγου του με ένα τσεκούρι, και αναμένεται να εκτίσει την ποινή του σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, από δικαστήριο του Σερπουκόφ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων νότια της Μόσχας.

Την 11η Δεκεμβρίου του 2017, ο Ντμίτρι Γκρατσέφ οδήγησε τη γυναίκα του Μαργκαρίτα Γκρατσέβα, την οποία κατηγορούσε ότι τον απατούσε, σε ένα δάσος κοντά στη Μόσχα, αφού είχε αφήσει τα δύο παιδιά τους σε έναν παιδικό σταθμό. Της έδεσε τα χέρια και μετά της έκοψε τα δάκτυλα, πριν αρχίσει να χτυπάει με το τσεκούρι τους πήχεις των χεριών της πάνω στη ρίζα ενός δένδρου.

Στη συνέχεια, ο Γκρατσέφ έβαλε στο θύμα του αιμοστατικούς επιδέσμους για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χάσει πάρα πολύ αίμα. Τη μετέφερε στο νοσοκομείο και μαζί ένα κουτί παπουτσιών που περιείχε το κομμένο δεξί χέρι της.

«Καμία καταδίκη δεν θα φέρει πίσω τα χέρια μου» αντέδρασε ενώπιον του Τύπου η νεαρή γυναίκα, ηλικίας 26 ετών, μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας. Η ίδια ήλπιζε ότι ο πρώην σύζυγός της θα καταδικαζόταν σε ισόβια κάθειρξη.

Έπειτα από σειρά επεμβάσεων, οι γιατροί κατάφεραν να συγκολλήσουν το αριστερό χέρι της, που είχε βρεθεί στο δάσος. Η νεαρή κοπέλα φοράει προσθετικό μέλος στο δεξί της χέρι.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι ο κατηγορούμενος είχε σχεδιάσει το έγκλημά του με κάθε λεπτομέρεια, αγοράζοντας μεταξύ άλλων ένα τσεκούρι, γάζες και ιώδιο.

Ο Ντμίτρι Γκρατσέφ θα πρέπει επίσης να καταβάλει πρόστιμο άνω των 2 εκατομμυρίων ρουβλιών (26.000 ευρώ) για πρόκληση ηθικής βλάβης στο θύμα.

Έναν μήνα πριν από την επίθεση, η Μαργκαρίτα Γκρατσέβα είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του συζύγου της, την οποία αγνόησε η αστυνομία.Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ