Η τρυφερή εξομολόγηση ενός πυροτεχνουργού στη Συρία: Ένας σκύλος με έσωσε από τη φρίκη – ΦΩΤΟ

Διέσχισαν πέντε χώρες, δύο εμπόλεμες ζώνες, ταξίδεψαν 3.000 μίλια και οδήγησαν 12 ώρες προκειμένου να είναι ξανά μαζί. Ο Σον Λέιντλοου από το Έσεξ της Μεγάλης Βρετανίας έσωσε την Μπάρι, ενώ ήταν ακόμα κουτάβι, από τα ερείπια βομβαρδισμένου σχολείου στη Ράκα της Συρίας, δίπλα στα νεκρά αδερφάκια του.

Ο Βρετανός εργολάβος, που έκανε δύο θητείες με το Σώμα των τεχνικών των ενόπλων δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας, επί 10 χρόνια, ενώ επέστρεψε ως ειδικός στην εξουδετέρωση εκρηκτικών, επανασυνδέθηκε με τη σκυλίτσα –που ο ίδιος θεωρούσε αρχικά ότι είναι αρσενικό και γι αυτό του έδωσε αγορίστικο όνομα- στο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι και επιτέλους έφθασαν μαζί σπίτι τους. Ο Σον είπε ότι αυτή ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του.

Η Μπάρι φέρεται να του έσωσε τη ζωή μέσα στη φρίκη του πολέμου: “Έμενε κοντά μου όλη τη μέρα, κάθε μέρα. Έκανε δουλειές μαζί μου. Μόλις ξύπναγα ερχόταν να φάει μαζί μου, καθόταν στη θέση του συνοδηγού και με συνόδευε όπου πήγαινα στη Ράκα. Να έχεις έναν σύντροφο είναι ένα από τα καλύτερα που μπορούν να συμβούν σε άτομο με μετα-τραυματικό σύνδρομο. Ένας σκύλος πάντα σου δίνει χαρά, θέλει πάντα να είναι μαζί σου” εξομολογείται ο πρώην στρατιώτης σε άλλη μία περίπτωση όπου ο σκύλος αποδεικνύεται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Ο ίδιος έστησε ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να φέρει στη Βρετανία την Μπάρι. Επικοινώνησε με μια φιλοζωική οργάνωση στο Ιράκ που έχει ειδίκευση στο να φέρνει σκυλιά στην πατρίδα από εμπόλεμες ζώνες. Τον Φεβρουάριο έστησε σελίδα προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να χρηματοδοτήσει το σχέδιό του. Τον Απρίλιο η Μπάρι έφθασε στο Ιράκ όπου οι υπεύθυνοι της οργάνωσης φρόντισαν να την εμβολιάσουν και να την τσεκάρουν, ενώ τον Αύγουστο ταξίδεψε στην Ιορδανία όπου τέθηκε σε καραντίνα για δύο μήνες. Ο ίδιος, τον Απρίλιο, έπειτα από τέσσερις μήνες στη Συρία επέστρεψε στη Βρετανία καθώς διεκόπη το συμβόλαιό του και ενημερώθηκε ότι δεν θα επέστρεφε ξανά στη Συρία.

Το σχέδιό του να φέρει την Μπάρι στο Χίθροου τέλος Οκτωβρίου κατέρρευσε καθώς το κουτάβι ήταν πολύ ανήσυχο να ταξιδέψει και επιπλέον έλειπαν κάποια χαρτιά. Ενώ ετοιμαζόταν να πάει στην Ιορδανία να φέρει το σκυλάκι, σώθηκε από το γεγονός ότι η ιδρύτρια της οργάνωσης ταξίδευε στο Παρίσι για να μεταφέρει δύο σκυλιά. Έτσι, η μεγάλη επανασύνδεση έγινε στο Παρίσι και είναι πλέον και οι δύο ευτυχισμένοι.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ