Εξελίξεις στην ΠΓΔΜ: Διαταγή για «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων του VMRO

Προσωρινή διαταγή για «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του VMRO-DPMNE εξέδωσαν οι δικαστικές Αρχές της πΓΔΜ. Κατόπιν αιτήματος της Ειδικής Εισαγγελίας, δικαστήριο στα Σκόπια αποφάσισε την επιβολή προσωρινών μέτρων που αφορά συνολικά 69 ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου και του κτιρίου όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο meta.mk η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση από τον ηγέτη του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίκοσκι, ότι το κόμμα σκοπεύει να πουλήσει ή να νοικιάσει την έδρα του.

Η έρευνα «Talir» που είναι σε εξέλιξη αναφέρεται στην παράνομη χρηματοδότηση του VMRO-DPMNE από το 2009 έως το τέλος του 2015 και την υποψία υπεξαίρεσης 4,9 εκατομμυρίων ευρώ. Η έρευνα επικεντρώνει σε 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην ηγέτης του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρουέφσκι και μέρος της αποτελεί και η κατασκευή του κτιρίου του κόμματος στα Σκόπια από την κατασκευαστική εταιρεία “Beton”.

«Ο Ζάεφ αποφάσισε να κάνει το τελευταίο βήμα και να τραβήξει το τελευταίο του ατού, την κομματική ειδική εισαγγελία και το δικαστήριο-πελάτη, ώστε να παγώσει την περιουσία του VMRO-DPMNE» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Ιγκόρ Γιανούσεφ.

«Αυτή είναι η δημοκρατία και οι δημοκρατικές αρχές που πρεσβεύουν ο Ζάεφ και το SDSM. Αρχές με τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να σκοτώσει κάθε διαφορετική σκέψη και να απαγορεύσει κάθε πολιτική δράση που διαφέρει και διαφωνεί με τις αντι-κρατικές πολιτικές του Zάεφ και του SDSM» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΜΙΑ, Meta.mk

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ