Απήγαγαν συγγενή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Οι απαγωγείς που κρατούν όμηρο μια συγγενή του εκλιπόντα Κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που είχε βραβευθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1982, απαιτούν να τους δοθούν λύτρα 5 εκατομμύρια δολάρια για να την αφήσουν ελεύθερη, γνωστοποίησε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας την Τετάρτη.

Η Μελίσα Μαρτίνες Γκαρσία, εγγονή του Χάιμε Γκαρσία Μάρκες, του αδελφού του συγγραφέα, που πέθανε στα 87 του το 2014, απήχθη στα τέλη Αυγούστου από ενόπλους οι οποίοι σταμάτησαν το αυτοκίνητό της κοντά στην πόλη Σάντα Μάρτα (βόρεια), κατά μήκος των ακτών στην Καραϊβική.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου», δήλωσε ο στρατηγός Φερνάντο Μουρίγιο, επικεφαλής της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης απαγωγών της εθνικής αστυνομίας, σε δημοσιογράφους. «Σε δύο τηλεφωνικές κλήσεις, απαίτησαν 5 εκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε.

Προσφέρεται αμοιβή 33.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της νέας και την ασφαλή απελευθέρωση της, διευκρίνισε ο στρατηγός.

Το 2017, στην Κολομβία αναφέρθηκαν 193 απαγωγές, κατά το υπουργείο Άμυνας.

Οι απαγωγές για λύτρα είναι συχνές στη χώρα των Άνδεων, όπου υπήρξαν μια από τις πηγές χρηματοδότησης διαφόρων ένοπλων οργανώσεων, της άκρας αριστεράς, της άκρας δεξιάς, καθώς και συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, που διαρκεί πάνω από 50 χρόνια κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 260.000 ανθρώπους.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ