Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών η Βάντα Φεραγκάμο, επίτιμη πρόεδρος του περίφημου οίκου υποδημάτων της Φλωρεντίας

Η Βάντα Φεραγκάμο, η επίτιμη πρόεδρος του περίφημου οίκου υποδημάτων της Φλωρεντίας, τον οποίο ίδρυσε ο σύζυγός της Σαλβατόρε, απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένεια.

Η Βάντα έχασε τον σύζυγό της πριν από 58 χρόνια. Πήρε τα ηνία του οίκου μαζί με την 16χρονη κόρη της και γρήγορα έμαθε πώς να διοικεί μια επιχείρηση και ταυτόχρονα να μεγαλώνει τα έξι παιδιά της.

Η Βάντα εξέλιξε τον οίκο υποδημάτων σε έναν από τους πλέον περίβλεπτους οίκους μόδας παγκοσμίως διευρύνοντας τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στα αξεσουάρ και τα ρούχα.

Πέρυσι, ο οίκος Ferragamo κατέγραψε έσοδα ύψους σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τους τελευταίους μήνες η οικογένεια επανειλημμένως απέρριπτε τις φήμες σχετικά με μια πιθανή πώληση του οίκου μόδας και διόρισε τη Μικαέλα Λε Ντιβελέκ Λεμί, ένα σημαίνον πρώην στέλεχος του οίκου Gucci, στη θέση της νέας διευθύνουσας συμβούλου τον Ιούλιο.

«Με τεράστια οδύνη… θέλουμε να ανακοινώσουμε την απώλεια της μητέρα μας» τονίζουν σε ένα μήνυμα στο προσωπικό της εταιρείας η Τζιοβάνα, ο Φερούτσιο, ο Λεονάρντο και ο Μάσιμο Φεραγκάμο.

«Τα πολύτιμα διδάγματά της και η μνήμη της θα είναι για όλους εμάς ένα παράδειγμα ηθικής και πάθους για τη ζωή».

Η Βάντα συνέχιζε να έχει ενεργό ρόλο στην εταιρεία ακόμα κι όταν παρέδωσε την προεδρία στον γιο της Φερούτσιο.

Η Μέριλιν Μονρόε ήταν μία από τις διάσημες πελάτισσες του οίκου, η οποία ενέπνευσε τον σχεδιαστή να δημιουργήσει την ψηλοτάκουνη γόβα που αναδείχθηκε σε σήμα κατατεθέν της εταιρείας.Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ