Ζάεφ: Ο Τσίπρας με διαβεβαίωσε ότι παραμένει αφοσιωμένος στη συμφωνία των Πρεσπών

Σε εκδήλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Μουρτίνο έδωσε το “παρών” ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα μετά την παραίτηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Ζάεφ “με τον κ. Τσίπρα παραμένουμε απολύτως αφοσιωμένοι στις προοπτικές των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα. Βαλκάνια που θα έχουν βάση τη φιλία, όπου θα ενισχυθεί η συνεργασία και θα συνεισφέρουμε στην οικονομική αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη των χωρών μας, ώστε οι πολίτες να ζουν ευτυχισμένοι».

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Έλληνας ομόλογός του τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις και του εξέφρασε την απόλυτη αφοσίωσή του στα συμφωνημένα και τον διαβεβαίωσε ότι ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών ώστε να εγγυηθεί την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την πλήρη προσήλωση της Ελλάδας στη συμφωνία. Μπορώ να διαβεβαιώσω και για τη δική μας προσήλωση» σημείωσε. Όσο για το αν καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή, είπε πως διατηρεί την ελπίδα ότι θα ενώσουν δυνάμεις και πως θα αντιληφθούν ότι υπηρετούν τον λαό και όχι πολιτικά κόμματα και θα αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη ώστε να δώσουν τη θετική ψήφο για τη συνταγματική αναθεώρηση, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ. Κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν συναίνεση ενώ διευκρίνισε ότι θα υπάρξει συνεννόηση για τις αλλαγές που θα γίνουν και στη συνέχεια θα υπάρξει έγκριση και δημόσιος διάλογος. Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές θα επιβεβαιώνουν την εθνική ταυτότητα και γλώσσα και θα εγγυώνται το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη.”Είναι μια ευκαιρία που δεν μπορεί να χάσουμε”, υπογράμμισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ