Μακελειό σε σχολείο της Κριμαίας με 18 νεκρούς – Αυτοκτόνησε ο δράστης – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε τουλάχιστον 17 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη σε τεχνικό Λύκειο στην Κριμαία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Αμέσως μετά την επίθεση ο φερόμενος δράστης αυτοκτόνησε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 18. Πρόκειται για τον 18χρονο Βλαντισλάβ Ροσλιακόφ, τελειόφοιτο του σχολείου. Οι κάμερες ασφαλείας του σχολείου τον κατέγραψαν με ένα πολυβόλο στα χέρια.

Αν και ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της Εθνοφρουράς Σεργκέι Μελίκοφ δήλωσε πως η ισχυρή έκρηξη οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια, η ρωσική επιτροπή Έρευνας ανακοίνωσε πως βάσει της έρευνας, πρόκειται για δολοφονική επίθεση και όχι για τρομοκρατία.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή ανέφερε: «Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός γεμάτος μεταλλικά αντικείμενα πυροδοτήθηκε στο κυλικείο του πολυκλαδικού λυκείου του Κερτς. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι έφηβοι». Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, τα θύματα πέθαναν από πυρά όπλου και κανένα από αυτά δεν σκοτώθηκε από την έκρηξη.

Πηγή: ΑΠΕ, TASS, RT.com, Guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ