Στο Παρίσι ο Πούτιν στις 11 Νοεμβρίου

Το Παρίσι θα επισκεφθεί ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συμβούλου του, Γιούρι Ουσακόφ.

Σύμφωνα με τον Ουσακόφ, η ημέρα που ο Ρώσος πρόεδρος θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα συμπίπτει με την ημέρα που εορτάζεται η επέτειος των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ οι λεπτομέρειες της επίσκεψης θα συζητηθούν.

«Στο Παρίσι προγραμματίζουμε να πάμε στις 11 Νοεμβρίου, αλλά τις λεπτομέρειες θα τις συζητήσουμε» δήλωσε ο Ουσακόφ, όταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν προγραμματίζει να επισκεφθεί το Παρίσι.

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα την ημέρα εκείνη στα Πεδία των Ηλυσίων. Είπε επίσης ότι θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας το οποίο θα παραθέσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Εκτός των άλλων ο Ρώσος πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της ρωσικής στρατιωτικής αποστολής, τα αποκαλυπτήρια του οποίου, όπως ανάφερε ο Ουσακόφ, είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ