Ζάεφ προς βουλευτές: Κοιτάξτε το μέλλον των παιδιών σας

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής των Σκοπίων η συζήτηση της πρότασης της κυβέρνησης Ζάεφ για τη συνταγματική αναθεώρηση, που είναι απαραίτητη για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Από το βήμα της Βουλής, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση με στόχο κυρίως τους αναποφάσιστους, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ. «Κοιτάξτε το μέλλον, το μέλλον των παιδιών σας. Η θέληση των πολιτών είναι η χώρα να προχωρήσει μπροστά», είπε.

Επίσης, διεμήνυσε πως αν δεν περάσει η συνταγματική αναθεώρηση, η ΠΓΔΜ θα απομονωθεί και θα ξαναζήσει τραυματικά χρόνια. «Πρέπει να αποφασίσετε αν θα κερδίσουμε πολλά ή θα χάσουμε πολλά» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, σημειώνοντας πως η ψήφος για ένα ευρωπαϊκό μέλλον θα οδηγήσει την ΠΓΔΜ προς την πλήρη ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Επίσης, έκανε αναφορά στα επεισόδια που είχαν προκληθεί στις 27 Απριλίου στη Βουλή κατά τα οποία είχε τραυματιστεί ο ίδιος, τονίζοντας ότι η διχόνοια πρέπει να σταματήσει. “Αυτή είναι μια ευκαιρία να συγχωρέσουμε τους εαυτούς μας. Ας δώσουμε τα χέρια” , σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ