Σκουρλέτης για Καμμένο: Είναι μεγάλο πολιτικό λάθος να υπονομεύει τη συμφωνία- Ξεφεύγει από κάποια όρια – ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή ήταν η απάντηση από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη στα όσα είπε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ΕΡΤ.

«Ο κ. Καμμένος αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει διευκρινήσεις: πρώτον, ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις και αυτό βοηθάει. Δεύτερον, ότι η κύρια ευθύνη για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής την έχουν ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρωθυπουργός. Αυτό είναι θετικό και αυτονόητο», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «εκείνο που αντικειμενικά παραμένει ένα πολιτικό ζήτημα είναι όταν ο κ. Καμμένος εδώ και πολλά χρόνια έχει μία μεγάλη διαφοροποίηση, μία διαφωνία στο θέμα της Μακεδονίας, φτάνει στο σημείο να λέει ότι για να μην έρθει αυτή η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, θα άρω την εμπιστοσύνη μου στην παρούσα κυβέρνηση», υπογραμμίζοντας ότι αφού ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος είπε ότι αυτή η κυβέρνηση συγκροτήθηκε η κυβέρνηση στη βάση της εξόδου από τα μνημόνια και της καταπολέμησης της διαπλοκής».

«Είναι μία μεγάλη αντίφαση. Πως έρχεσαι και υπονομεύεις αυτή τη συμφωνία λέγοντας ότι θα ρίξω αυτή την κυβέρνηση πριν ολοκληρώσει τον συνταγματικά προβλεπόμενο κύκλο της. Είναι μεγάλο πολιτικό λάθος εκ μέρους του. Οφείλει να ξεδιαλύνει την πολιτική αντίφαση του ίδιου. Ξεφεύγει από κάποια όρια», επεσήμανε.

«Δεν θα πρέπει , εάν κάνει πράξη τα όσα έχει πει ο ίδιος κατ’ επανάληψη, να αναιρέσει τους λόγους ύπαρξης αυτής της κυβέρνησης. Είναι μεγάλο πολιτικό ζήτημα ένας από τους εταίρους της κυβέρνησης να λέει ότι έχω μία τέτοια διαφωνία όπου θα αναγκαστώ να άρω την εμπιστοσύνη μου προς τη σημερινή κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Παράλληλα ανέφερε ότι «υπάρχει πλειοψηφία τόσο για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και η απαιτούμενη πλειοψηφία για να μη χάσει η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης».Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ