Τουρκία: Κίνητρα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών

Κωνσταντινούπολη, της Βάνας Στέλλου

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας ανοίγουν γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών που θα διευκολύνουν τη διαδικασία χορήγησης άδειας παραμονής ή μακροχρόνια άδεια διαμονής σε ξένους επενδυτές.

«Τα γραφεία εξυπηρέτησης θα ανοίξουν στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα για να βοηθήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες χορήγησης ιθαγένειας ή μακράς διάρκειας παραμονής για αλλοδαπούς επισκέπτες που πληρούν τις προϋποθέσεις», ανέφερε το υπουργείο σε γραπτή δήλωση.

Προϋπόθεση για τους αλλοδαπούς που θέλουν να αποκτήσουν την τουρκική υπηκοότητα είναι η επένδυση αξίας 500.000 δολαρίων, ή αγορά ακινήτων αξίας 250.000 δολαρίων ή να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τουλάχιστον 50 άτομα.

Ήδη από τον περασμένο μήνα, η Τουρκία μείωσε τα απαιτούμενα όρια για τους αλλοδαπούς ώστε να αποκτήσουν την τουρκική ιθαγένεια, προκειμένου να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις.

Το υπουργείο δήλωσε ότι τα γραφεία, τα οποία θα ανοίξουν στις 22 Οκτωβρίου, θα εξετάζουν τις προϋποθέσεις, θα στηρίζουν τους επενδυτές και θα παράσχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη διαδικασία των αιτήσεων τους.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ