Ο Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρο τις μετοχές της αντιπολίτευσης στη μεγαλύτερη τουρκική τράπεζα

Το κόμμα AK του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα περάσει από τη Βουλή νόμο για τη μεταβίβαση στο υπουργείο Οικονομικών των μετοχών που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση στη μεγαλύτερη εισηγμένη τουρκική τράπεζα Isbank, δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού (CHP) κατέχει το 28% των μετοχών της Isbank, οι οποίες είχαν κληρονομηθεί σε αυτό από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

«Ως κόμμα AK θα φέρουμε το θέμα αυτό στη Βουλή. Το MHP δήλωσε ότι θα στηρίξει», είπε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση οπαδών του, αναφερόμενος στο συμμαχικό του εθνικιστικό κόμμα. «Θεού θέλοντος, θα το περάσουμε από τη Βουλή και θα διασφαλίσουμε τη μεταβίβαση των μετοχών στο τουρκικό υπουργείο Οικονομικών», πρόσθεσε.

Το κόμμα του Ερντογάν έχει 290 έδρες στη Βουλή των 600 συνολικά εδρών και μαζί με τις 50 έδρες του MHP έχει άνετη πλειοψηφία για να περνά νομοσχέδια.

Ο Ερντογάν είχε εκφράσει στο παρελθόν ανησυχία για τον έλεγχο μεγάλου πακέτου μετοχών μίας μεγάλης τράπεζας από πολιτικό κόμμα και είχε δηλώσει ότι οι Αρχές πρέπει να κοιτάξουν ποια μέλη του CHP είναι μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Isbank.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ