Η Ντίνα Πάουελ δεν θα είναι υποψήφια για τη διαδοχή της Νίκι Χέιλι στον ΟΗΕ

Η Ντίνα Πάουελ, κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs, δεν συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των προσώπων στον κατάλογο των υποψηφίων για τη διαδοχή της Νίκι Χέιλι στον θώκο της πρεσβεύτριας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ που εξετάζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στέλεχος της κυβέρνησής του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς την Πέμπτη.

Ο Τραμπ φέρεται να είχε συζητήσει με την Πάουελ και να της πρότεινε να αναλάβει το αξίωμα της Χέιλι — το οποίο είναι ισότιμο με υπουργικό θώκο — αφού η τελευταία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι σκοπεύει να παραιτηθεί στα τέλη της χρονιάς. Η Πάουελ υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο του Τραμπ για ένα χρονικό διάστημα: ήταν αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ανέφερε νωρίτερα στην ηλεκτρονική του έκδοση, επικαλούμενο τρεις πηγές, ότι η Πάουελ έκλινε προς το να παραμείνει στην Γκόλντμαν Σαξ και το είπε σε φίλους της.

Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει ότι εξετάζονται διάφορες υποψηφιότητες για τη διαδοχή της Χέιλι. Ο Τραμπ είπε πως η κόρη του Ιβάνκα θα ήταν μια επιλογή «δυναμίτης» αλλά δεν θα την πρόκρινε διότι σε αυτή την περίπτωση θα τον κατηγορούσαν για «νεποτισμό».

Η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ συνεχίζουν να είναι σύμβουλοι της αμερικανικής προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ