Στο σφυρί τα κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας – ΦΩΤΟ

Το περιδέραιο της Μαρίας Αντουανέτας που θεωρείται από πολλούς, ακόμη και τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη αιτία της Γαλλικής Επανάστασης. Άλλωστε, η Αυστριακή πριγκίπισσα που έγινε βασίλισσα της Γαλλίας για να βρει φριχτό τέλος στην γκιλοτίνα φημιζόταν για τα ακριβά γούστα και τα πανάκριβα κοσμήματά της. Μέρος αυτής της σπάνιας συλλογής βγαίνει τώρα στο σφυρί από τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Sotheby’s σε μία δημοπρασία που διοργανώνεται τον Νοέμβριο στη Γενεύη.

Στα πανάκριβα κοσμήματα που θα δημοπρατηθούν περιλαμβάνονται ένα φυσικό μαργαριτάρι 49 καρατίων και ένα διαμαντένιο μενταγιόν, όπως επίσης κολιέ, καρφίτσες και σκουλαρίκια η αξία των οποίων υπολογίζεται μεταξύ 1,5 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα κοσμήματα αυτά φυλάσσονταν σε ιδιωτικές συλλογές για περισσότερα από 200 χρόνια και αυτές τις ημέρες παρουσιάζονται στο Ντουμπάι.

Ο Sotheby’s κάνει λόγο για «μία από τις σημαντικότερες βασιλικές συλλογές κοσμημάτων που δημοπρατούνται». Τα επτά κοσμήματα παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο «Βασιλικά Κοσμήματα από τον οίκο των Βουρβόνων- Πάρμας» που περιλαμβάνει επίσης και άλλα κομμάτια από την πλούσια ιστορία της δυναστείας.

Μετά το Ντουμπάι, τα κοσμήματα θα παρουσιαστούν σε εκθέσεις και σε άλλες πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ πριν από τη δημοπρασία τους στη Γενεύη τον Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ, Πηγή φωτό: theadventurine.com, Sotheby’s

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ