Πανικός στην Ουκρανία από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών – ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε στις ουκρανικές Αρχές όταν το ξημέρωμα ξέσπασε πυρκαγιά σε σύμπλεγμα αποθηκών πυρομαχικών και στρατιωτικού υλικού του στρατού στην περιοχή Τσερνογκόφσινα της Ουκρανίας, σε απόσταση 176 χιλιομέτρων ανατολικά του Κιέβου.

Οι εκρήξεις σημειώνονταν με ρυθμό δύο ή τριών το δευτερόλεπτο, ενώ γύρω στις 11:30 το πρωί, ακουγόταν μία ανά δύο λεπτά, σύμφωνα με μαρτυρίες. Το ουκρανικό υπουργείο Αμύνης έκανε λόγο για εκρήξεις σε τέσσερις διαφορετικές αποθήκες.

Οι ουκρανικές Αρχές έλαβαν πλήθος προληπτικών μέτρων για να περιορίσουν τις συνέπειες από την πυρκαγιά, απομακρύνοντας ταυτόχρονα χιλιάδες κατοίκους από τις παρακείμενες κατοικημένες περιοχές.

Από τη ζώνη ασφαλείας που περιλαμβάνει τις παρακείμενες περιοχές μέχρι τις 11 το πρωί είχαν απομακρυνθεί 12.300 άτομα, ενώ η απομάκρυνση των κατοίκων συνεχίζεται, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Στη ζώνη επικινδυνότητας συμπεριλαμβάνονται η περιοχή Ιτσνιά στην οποία βρίσκεται το σύμπλεγμα αποθηκών πυρομαχικών και 30 παρακείμενες κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο διοικητή εκτάκτων αναγκών της περιοχής Τσερνιγκόφσινα Ρομάν Χροπάτι στην περιοχή Ιτσνιά από τα πυρομαχικά που εκτοξεύθηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς κάηκαν τρία σπίτια και μια αποθήκη σιτηρών, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, αλλά έχουν τεθεί σε ετοιμότητα οι δυνάμεις πυροσβεστικής της περιοχής. Στον σιδηροδρομικό σταθμό Πριλούκι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ένα τρένο της πυροσβεστικής και έξι αμαξοστοιχίες. Γενικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 110 οχήματα της πυροσβεστικής και 500 πυροσβέστες.

Το σύμπλεγμα αποθηκών πυρομαχικών και στρατιωτικού υλικού καταλαμβάνει μια έκταση 6.800 στρεμμάτων, αλλά η πυρκαγιά περιορίστηκε περίπου στο 10% της έκτασης της αποθήκης, όπως ανάφερε ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας αντιστράτηγος Ροντιόν Τιμοσένκο.

Στην περιοχή έκλεισε ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων, αποκλείστηκαν οι σιδηροδρομικές γραμμές και οι αυτοκινητόδρομοι, ενώ διακόπηκε προληπτικά η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου στις κατοικημένες περιοχές.

Οι ανακριτικές Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς ως αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά στις αποθήκες πυρομαχικών στην Τσερνιγκόφσινα , επειδή οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του χώρου των αποθηκών, δήλωσε ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας αντιστράτηγος Ροντιόν Τιμοσένκο.Πηγή: ΑΠΕ, RT.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ