Υπερσύγχρονο επιθετικό στρατιωτικό ελικόπτερο κατασκευάζει η Τουρκία

Ο πρόεδρος του οργανισμού Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, προανήγγειλε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα κατασκευής ενός νέου επιθετικού ελικοπτέρου που θα είναι μεγαλύτερο και θα διαθέτει περισσότερες ικανότητες από το Atak, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Έρχεται ένα νέο επιθετικό ελικόπτερο. Το ελικόπτερο μας το Atak βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα στην παγκόσμια κατάταξη. Σύντομα θα ανακοινώσουμε ένα νέο πρόγραμμα για την κατασκευή ενός επιθετικού ελικοπτέρου πολύ μεγαλύτερου και που θα διαθέτει ενισχυμένες δυνατότητες από το Atak», δήλωσε.

Ο Ντεμίρ αναφέρθηκε και στο αντιπυραυλικό σύστημα S-400 λέγοντας ότι θα ενσωματωθεί και το software εκείνο που θα αναγνωρίζει φίλια ή εχθρικά αεροσκάφη, όπως οι S-400 της Νορβηγίας που αναγνωρίζουν τα F-35 ως φιλικά μαχητικά.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ είπε χαρακτηριστικά ότι κηδεμόνας της αμυντικής βιομηχανίας είναι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ανέφερε ότι οι εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας έχουν ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ