ΥΠΕΞ Γαλλίας: Η παράδοση S-300 από τη Ρωσία στη Συρία εγείρει κίνδυνο κλιμάκωσης

Η ανάπτυξη συστοιχιών του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-300 από τη Ρωσία στο έδαφος της Συρίας εγείρει τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύρραξης και αποτελεί πρόσκομμα για τις προοπτικές εξεύρεσης πολιτικής λύσης στον επταετή πόλεμο, έκρινε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας την Παρασκευή.

Η Μόσχα γνωστοποίησε την Τρίτη ότι ανέπτυξε συστοιχίες του συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος, λίγο καιρό μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους τον Σεπτέμβριο. Η Ρωσία κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ευθυνόταν έμμεσα για το επεισόδιο, διότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα άνοιξε πυρ εναντίον ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών που εκτόξευαν πυραύλους, τα οποία χρησιμοποίησαν το ρωσικό κατασκοπευτικό ουσιαστικά σαν ασπίδα για να αποφύγουν τα συριακά πυρά.

«Η Γαλλία σημειώνει με ανησυχία την παράδοση από τη Ρωσία εξελιγμένων αντιαεροπορικών μέσων προς όφελος του συριακού καθεστώτος», τόνισε η εκπρόσωπος της γαλλικής διπλωματίας Ανιές βον ντερ Μιλ σε δημοσιογράφους.

«Εν μέσω των εντάσεων στην περιοχή, η παράδοση αυτού του είδους του εξοπλισμού από τη Ρωσία συμβάλλει στο να διατηρείται ο κίνδυνος στρατιωτικής κλιμάκωσης και απομακρύνει την προοπτική πολιτικής επίλυσης της συριακής κρίσης», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ