Τα φονικά καρέ: Στα ύψη ο αριθμός των θανάτων από selfie

Τη ζωή τους έχουν χάσει 259 άτομα σε όλο τον κόσμο σε 137 δυστυχήματα, προσπαθώντας να φωτογραφίσουν τον εαυτό τους σε μία μοναδική πόζα που θα κερδίσει τα θετικά σχόλια και τη συμπάθεια των υπολοίπων χρηστών των social media, σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Journal of Family Medicine and Primary Care.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της jfmpc.com, η λήψη μίας φωτογραφίας selfie θεωρείται ότι είναι ο τρόπος αυτο-έκφρασης της σημερινής γενιάς, όπως όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη. Οι Selfies είναι πολύ δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών Facebook, Twitter, Instagram και Pinterest.

Η συγκεκριμένη έρευνα στηρίχθηκε στους θανάτους που καταγράφηκαν από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2017.

Τα περισσότερα… φωτογραφικά δυστυχήματα καταγράφηκαν στην Ινδία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και το Πακιστάν, με την πλειονότητα των θυμάτων (72,5%) να είναι ηλικίας κάτω των 30 χρόνων και άνδρες, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι αν και οι γυναίκες είναι λάτρεις των φωτογραφιών σέλφι μόνο το 27,5% έχει χάσει τη ζωή της τραβώντας μία επικίνδυνη πόζα.

Σύμφωνα με την έρευνα, “οι νέοι και οι τουρίστες είναι αυτοί που πλήττονται συχνότερα, στην προσπάθειά τους να είναι ”κουλ”, ποστάροντας φωτογραφίες στα social media για να δεχτούν βροχή από like και σχόλια”.

Τέλος, οι ερευνητές τονίζουν ότι “οι φωτογραφίες selfie δεν είναι επικίνδυνες. Επικίνδυνη είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά. Οι άνθρωποι πρέπει να ενημερώνονται για τους κινδύνους που ενέχει η συμπεριφορά τους αλλά και τα επικίνδυνα μέρη όπου απαγορεύονται οι selfie».Πηγή: jfmpc.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ