O Moσκοβισί δεν θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν από τους Σοσιαλιστές

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

O Πιέρ Μοσκοβισί δεν θα είναι υποψήφιος για την θέση του Spitzenkandidat των Σοσιαλιστών για την Προεδρία της Κομισιόν, καθώς διαφωνεί με στάση του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος για το μέλλον της ΕΕ.

Συγκεκριμένα σε μήνυμα που απέστειλε ο Επίτροπος σήμερα στον Τύπο στις Βρυξέλλες τόνισε τα εξής:

“Όπως πάντα ανέφερα, ο Spitzenkandidat πρέπει να εκλέγεται πρώτα απ’ όλα στη δική του χώρα. Αυτό για μένα αποτελεί θεμελιώδη δημοκρατική αρχή. Δυστυχώς, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν πληρούνται οι πολιτικές συνθήκες για να τεθώ επικεφαλής μιας εκστρατείας στη Γαλλία για το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, λόγω των βαθιών διαφωνιών με την πολιτική γραμμή και τη στρατηγική του για την Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι δυνατόν να εξετάσω μια υποψηφιότητα για να τεθώ επικεφαλής της ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής οικογένειας”.

“Η Ευρώπη χρειάζεται νέες, φιλόδοξες προτάσεις, θα συνεχίσω να προωθώ την πολιτική ατζέντα για την οποία αγωνίστηκα ως Επίτροπος, να ασχοληθώ με αυτές τις προτάσεις και να τις εκφράσω σθεναρά, λαμβάνοντας μέρος της βέβαια στην επόμενη εκστρατεία μέσα στην πολιτική μας οικογένεια”, ξεκαθαρίζει ο Επίτροπος Μοσκοβισί.

Καταλήγει δε λέγοντας ότι “θα υπάρχει ένα μέλλον για την Αριστερά · οι προοδευτικές ιδέες είναι το μέλλον, είναι δύσκολες στιγμές: οι προσδοκίες των πολιτών είναι υψηλές και οι κίνδυνοι είναι άνευ προηγουμένου για την Ευρώπη όπως την ξέρουμε” σημειώνει και τονίζει “μέσα από ιδέες που μπορούμε να έχουμε ελπίδα ότι το όραμά μας για την Ευρώπη θα βγει νικηφόρα, θα αφιερωθώ σε αυτόν τον αγώνα με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό”.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ