Κατά μέτωπο επίθεση στη Μέι από τον Μπόρις Τζόνσον

Σε μια καταφανή επίθεση κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού προχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προκειμένου να την αντικαταστήσει στην ηγεσία των Συντηρητικών, καταγγέλλοντας τα σχέδιά της για το Brexit και καλώντας το κόμμα του να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

Σε μια ομιλία που ευχαρίστησε το ακροατήριό του στο Συντηρητικό Κόμμα, η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν είπε ότι η Μέι πρέπει να «ξεφορτωθεί το Τσέκερς», όπως είναι γνωστές οι προτάσεις της για το Brexit.

«Μην τους πιστεύετε όταν λένε ότι δεν υπάρχει άλλο σχέδιο και άλλη εναλλακτική», είπε ο Τζόνσον στους εκατοντάδες Συντηρητικούς.

«Τώρα είναι η ώρα να ξεφορτωθούμε το Τσέκερς. Αν εξαπατήσουμε το εκλογικό σώμα, και το Τσέκερς είναι απάτη, θα κλιμακώσουμε αυτή την αίσθηση της δυσπιστίας» είπε.

Ο Τζόνσον δεν άφησε ανοικτά να εννοηθεί ότι θα είναι αντίπαλος της Μέι, λέγοντας πως το κόμμα πρέπει να στηρίξει ένα από τα προηγούμενα σχέδια της Μέι για το Brexit το οποίο η ίδια έχει ενταφιάσει, όπως υποστηρίζει, και είπε ότι μία από τις λίγες προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών που επαληθεύτηκε είναι ότι δεν θα γινόταν πρωθυπουργός.

Η επίθεση του Τζόνσον στο αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα και οι εκκλήσεις του για την επιστροφή των Συντηρητικών στις παραδοσιακές αξίες της χαμηλής φορολογίας και της αυστηρής αστυνόμευσης έλαβαν επίσης ενθουσιώδη υποδοχή.

Μνημόνευσε επίσης τη Μάργκαρετ Θάτσερ, τη Συντηρητική πρωθυπουργό (1979-1990) που παραμένει ήρωας για πολλούς στο κόμμα, και είπε πως είναι ντροπή που κανένας τραπεζίτης δεν έχει φυλακιστεί για το χρηματοπιστωτικό κραχ του 2008.Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ