Διέρρευσαν τηλέφωνα υπουργών και βουλευτών στη Βρετανία λόγω βλάβης – Και ο Μπόρις Τζόνσον στα θύματα

Βλάβη στην ηλεκτρονική ασφάλεια μιας εφαρμογής κινητών τηλεφώνων είχε ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη των τηλεφωνικών αριθμών υπουργών και βουλευτών των Τόρις, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού του κινητού τηλεφώνου του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Εκπρόσωπος του Συντηρητικού Κόμματος διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα έχει πλέον “επιλυθεί” και ότι η εφαρμογή λειτουργεί εφεξής “με πλήρη ασφάλεια”.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι πρωτοκλασάτοι, δέχθηκαν κλήσεις από κάποιους κοινούς θνητούς μετά την αποκάλυψη του προβλήματος αυτού ασφαλείας, το οποίο προέκυψε την παραμονή της έναρξης του ετήσιου συνεδρίου των Συντηρητικών σήμερα Κυριακή στο Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία.

Η Ντον Φόστερ, δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, ήταν μια από τις πρώτες που εντόπισαν τη βλάβη. Αυτή διευκρίνισε στο Twitter ότι, για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα ενός μέλους του κόμματος, αρκούσε να συνδεθεί χρησιμοποιώντας την διεύθυνση email που είχε χρησιμοποιήσει το μέλος αυτό για να εγγραφεί στο συνέδριο.

Η εφαρμογή “μου επέτρεψε να συνδεθώ ως Μπόρις Τζόνσον και μου έδωσε απευθείας όλα τα λεπτομερή στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την εγγραφή του”, πρόσθεσε η Φόστερ.

Το πρακτορείο ειδήσεων διευκρίνισε επίσης ότι η εφαρμογή αυτή είναι δημιούργημα της αυστραλιανής εταιρείας Crowd Comms.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των προσωπικών δεδομένων ICO ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα.Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ