ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Η Ευρώπη πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευση

Το Κάιρο ελπίζει ότι η Ευρώπη θα εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

«Η συμβολή της Ευρώπης δεν επαρκεί, ελπίζουμε ότι θα γίνει μεγαλύτερη από ο,τι είναι τώρα», δήλωσε ο Σούκρι, σύμφωνα με το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2016 ούτε ένα πλοίο με μετανάστες δεν αναχώρησε από την αιγυπτιακή επικράτεια προς την Ευρώπη διότι «η Αίγυπτος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της».

Ο Σούκρι υποστήριξε ακόμη ότι όσον αφορά το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, η Αίγυπτος αντιμετωπίζει μεγαλύτερη πίεση από ο,τι οι χώρες της Ευρώπης και ότι η χώρα του φιλοξενεί περίπου πέντε εκατομμύρια μετανάστες «χωρίς διαδηλώσεις ή φασαρίες».

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκαν αντιμέτωπες με σοβαρή κρίση εξαιτίας των τεράστιων ροών προσφύγων και μεταναστών μετά το 2015, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για να σωθούν από τους πολέμους και την ανέχεια φθάνουν στις ευρωπαϊκές αρχές.

Τους τελευταίους μήνες καταγράφεται ένα κύμα αντιμεταναστευτικών διαδηλώσεων και αντιδιαδηλώσεων στη Γερμανία, με ακροδεξιούς να βγαίνουν μαζικά στους δρόμους της ανατολικογερμανικής πόλης Κέμνιτς. Δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και εκατοντάδες έχουν συλληφθεί σε επεισόδια κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων αυτών, σύμφωνα με ΜΜΕ.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ