Ο Ερντογάν “έριξε τον εγωισμό του” για έναν 16χρονο

«Νερό στο κρασί του» έβαλε για λίγο ο Ερντογάν, για χάρη ενός 16χρονου Τούρκου, ο οποίος εκρατείτο σε φυλακές της Αρμενίας, επειδή πέρασε παράνομα τα σύνορα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, παρά τις «ψυχροπολεμικές σχέσεις» Τουρκίας – Αρμενίας και το πάγωμα σχεδόν των διπλωματικών επαφών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Αρμένιο Πρωθυπουργό, Νικόλ Πασινιάν, ζητώντας του να αφήσει ελεύθερο τον 16χρονο.

O 16χρονος μαθητής λυκείου στις 24 Ιουλίου ακολουθώντας τα ζώα του πατέρα του που πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας προς την Αρμενία, βρέθηκε κι εκείνος “απέναντι” κατά λάθος, όπου τον εντόπισαν οι αρμενικές αρχές και τον συνέλαβαν.

Ο Αλί Οζμέν κρατούταν στην Αρμενία επί 45 ημέρες χωρίς να του αποδοθούν κατηγορίες κι έτσι ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να περάσει στη δράση μετά την έκκληση της οικογένειας για βοήθεια και, σύμφωνα με τη τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’, κάλεσε στο τηλέφωνο τον Αρμένιο πρωθυπουργό και του ζήτησε να επιστρέψει πίσω τον 16χρονο.

Ο Νικόλ Πασιγιάν ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Τούρκου προέδρου και τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται πίσω στην Τουρκία. Ήδη μάλιστα έχει παραδοθεί στην τουρκική πρεσβεία της Γεωργίας και έπειτα αναμένεται να περάσει στην Τουρκία.

Αμέσως ο σύμβουλος του Ερντογάν Μεχμέτ Ουτσούμ κάλεσε την οικογένεια του 16χρονου για να τους ανακοινώσει το ευχάριστο νέο. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Περιμένω το παιδί μου», δήλωσε ο χαρούμενος πατέρας που κάλεσε και το γιο του προκειμένου να του αναγγείλει ότι σε λίγες ημέρες θα είναι κοντά τους.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ