Ξεπέρασε κάθε όριο ο Σαλβίνι – Παρομοίασε τους Αφρικανούς μετανάστες με “σκλάβους”

Με νέους σκλάβους παρομοίασε ο Ιταλός ακροδεξιός ηγέτης και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι τους Αφρικανούς μετανάστες, στη διάρκεια ευρωπαϊκής συνάντησης.

Ο ηγέτης της Λέγκας, στη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης στο πλαίσιο διάσκεψης για τη μετανάστευση και την ασφάλεια με οικοδεσπότη την Αυστρία, η οποία προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, είπε προκλητικά: “Άκουσα κάποιον να λέει πως χρειαζόμαστε τη μετανάστευση επειδή ο πληθυσμός γερνάει. Βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Πληρώνομαι από τους πολίτες για να βοηθήσω τους νέους μας να αρχίσουν να κάνουν και πάλι παιδιά, όπως έκαναν πριν από λίγα χρόνια, και όχι για να ξεριζώσω τον ανθό της αφρικανικής νεολαίας για να αντικαταστήσει Ευρωπαίους που δεν κάνουν πια παιδιά… Ίσως στο Λουξεμβούργο να υπάρχει αυτή η ανάγκη, στην Ιταλία υπάρχει η ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά, όχι να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε”.

Αυτά τα σχόλια προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο οποίος καθόταν σε απόσταση λίγων θέσεων από τον Σαλβίνι και ήταν φανερό πως θύμωνε καθώς ο Σαλβίνι μιλούσε. Τελικά διέκοψε τον Ιταλό υπουργό λέγοντας αγανακτισμένος στα γαλλικά «Allez, allez, allez» (άντε, άντε, φτάνει!) για να επισημάνει ότι ο συνάδελφός του το πήγε πολύ μακριά και επεσήμανε καυστικά: “Στο Λουξεμβούργο είχαμε δεκάδες Ιταλούς μετανάστες. Ήρθαν ως πρόσφυγες και εργάσθηκαν στο Λουξεμβούργο ώστε να μπορείτε εσείς στην Ιταλία να έχετε χρήματα για να πληρώσετε για τα παιδιά σας”, είπε και αναφώνησε: “Merde alors!” (σσ: διάολε!, στα γαλλικά).

Ο Άσελμπορν αναφερόταν κυρίως στις δεκαετίες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δέχθηκαν μετανάστες εργάτες για να καλύψουν τη ζήτηση για εργατικό δυναμικό στη διάρκεια μιας παρατεταμένης οικονομικής άνθησης.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ