Πούτιν: Βρήκαμε τους υπόπτους της υπόθεσης Σκριπάλ – Ελπίζω ότι θα πουν την αληθινή ιστορία σύντομα

Η Μόσχα γνωρίζει ποιοι είναι οι δύο ύποπτοι, που κατονομάστηκαν ως υπεύθυνοι της επίθεσης στον Σκριπάλ και την κόρη του, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι απλοί πολίτες.

“Φυσικά και εμείς ελέγξαμε ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι. Γνωρίζουμε ποιοί είναι, τους βρήκαμε. Ελπίζω να εμφανιστούν μόνοι τους και να μιλήσουν οι ίδιοι για την υπόθεση. Θα ήταν το καλύτερο για όλους. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο ή αξιόποινο, σας διαβεβαιώνω. Θα το δούμε σύντομα…”, πρόσθεσε ο Πούτιν. “Είναι πολίτες, φυσικά. Θα ήθελα να τους απευθύνω έκκληση να μας ακούσουν σήμερα. Θα έρθουν σε εσάς, τα μέσα ενημέρωσης…” είπε, απευθυνόμενος στο κοινό κατά τη διάρκεια του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στη ρωσική πόλη Βλαδιβοστόκ.

Τι είχε συμβεί στον Σκριπάλ και την κόρη του

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του είχαν βρεθεί αναίσθητοι στις 4 Μαρτίου σε ένα παγκάκι της πόλης Σάλσμπερι, όπου ζει ο 66χρονος πρώην κατάσκοπος. Η βρετανική αστυνομία εκτιμά πως οι Σκριπάλ ήρθαν σε επαφή με το δηλητήριο στην κατοικία του Σεργκέι, τον οποίο είχε έρθει να επισκεφθεί η κόρη του από τη Ρωσία. Συνολικά εννέα σημεία, από τα οποία τρία στο κέντρο της πόλης, μπορεί να είχαν μολυνθεί.

Οι ασθενείς, το προσωπικό και οι κάτοικοι του Σάλσμπερι «πέρασαν δύσκολες στιγμές με αυτό το συμβάν», υπογράμμισε η Κάρα Τσαρλς-Μπαρκς, η οποία εξέφρασε τη χαρά της που και τα τρία πρόσωπα που δηλητηριάστηκαν πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η Γιούλια Σκριπάλ βγήκε από το νοσοκομείο στις 11 Απριλίου ενώ ο αστυνομικός Νίκ Μπέιλι, ο πρώτος που έσπευσε να τους βοηθήσει, και ο οποίος ήταν επίσης θύμα του νευροτοξικού παράγοντα, βγήκε από το νοσοκομείο στις 22 Μαρτίου.

Στις 12 Απριλίου, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OAXO) επιβεβαίωσε τις βρετανικές αναλύσεις για την ταυτότητα του δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε διευκρινίζοντας ότι η χημική ουσία ήταν «υψηλής καθαρότητας».Πηγή: RT

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ