Ρουκέτες έπληξαν την περιοχή του αεροδρομίου στην πρωτεύουσα της Λιβύης – Όλες οι πτήσεις προς την Τρίπολη εκτρέπονται προς τη Μισράτα

Όλες οι πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης εκτρέπονται στη Μισράτα, ανακοίνωσε η εταιρεία που το διαχειρίζεται.

Λίγο νωρίτερα, αεροσκάφος των λιβυκών αερογραμμών που εκτελούσε πτήση από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς την πρωτεύουσα της Λιβύης ανακατευθύνθηκε προς τη Μισράτα, 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, στη δυτική Λιβύη, ανέφερε η εταιρεία.

Κάτοικοι ανέφεραν ότι ρουκέτες έπληξαν την περιοχή όπου βρίσκεται το μοναδικό αεροδρόμιο της Τρίπολης που παραμένει σε λειτουργία, περίπου 8 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της πόλης.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής.

Το αεροδρόμιο Μιτίγκα είχε κλείσει από την 31η Αυγούστου ως την 6η Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των μαχών ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες οργανώσεις στα νότια προάστια της πρωτεύουσας της Λιβύης.

Τουλάχιστον τρεις ρουκέτες είχε πέσει στην περίμετρο του αεροδρομίου την περασμένη εβδομάδα, αναγκάζοντας τις αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν τις πτήσεις και να τις εκτρέψουν και τότε στη Μισράτα.

Το αεροδρόμιο είχε ξανανοίξει προ ημερών, την 7η Σεπτεμβρίου, μετά την υπογραφή, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις αντίπαλες παραστρατιωτικές οργανώσεις που ενεπλάκησαν σε πολύνεκρες εχθροπραξίες στο νότιο τμήμα της Τρίπολης.

Η συμφωνία γενικά τηρείτο ως τώρα, αλλά αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για αψιμαχίες, που δεν κράτησαν πολύ, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε νότια προάστια της λιβυκής πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ