Μέρκελ: Θα μειώσουμε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης για να το διαθέσουμε σε επενδύσεις και εργασία

Θα μειώσει το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης για να το διαθέσει σε επενδύσεις και την ενίσχυση της απασχόλησης η Γερμανία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Γερμανίδα καγκελάριοςΆνγκελα Μέρκελκατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση.

Όπως σημείωσε, στόχος είναι να επεκταθεί η ανάπτυξη της οικονομίας και να προετοιμασθεί καλύτερα για μία πιθανή ύφεση.

Επίσης, επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό του 2019 σε επενδύσεις που θα βοηθήσουν την επανένταξη στην εργασία των μακροχρόνια ανέργων, με στόχο την πλήρη απασχόληση έως το 2025. Η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη διανύει μία περίοδο αξιοσημείωτης οικονομικής ανάπτυξης με την ανεργία να ανέρχεται στο 5,2%.

Επικαλούμενη τα «πολύ καλά φορολογικά έσοδα» του έτους αυτού, η Μέρκελ σημείωσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να επενδύσει σε οδικές αρτηρίες, σιδηροδρόμους και τις ψηφιακές υποδομές, ενώ παράλληλα θα μειώσει το έλλειμμα της Γερμανίας στο 60% του ΑΕΠ, από 64% το παρελθόν οικονομικό έτος.

«Προβλέπουμε, επενδύοντας, για εκείνους τους καιρούς που η οικονομία δεν θα αποδίδει εξίσου υψηλά και με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε τις συνθήκες ώστε να μπορούμε ακόμη να έχουμε μία οικονομική ανάκαμψη για όσο το δυνατόν μακρότερο χρονικό ορίζοντα», τόνισε η Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ