Στη φυλακή σκηνοθέτης για την “εκτέλεση” του Ερντογάν

Για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καταδικάστηκε ο Τούρκος σκηνοθέτης της ταινίας “Αφύπνιση” όπου απεικονίζονται νεκρά τα μέλη της οικογένειας του Τούρκου προέδρου και ο ίδιος ο Ερντογάν να βρίσκεται υπό την απειλή όπλου.

Ο Αλί Αβτζί συνελήφθη πέρυσι μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ για την ταινία του “Αφύπνιση”, η οποία βασίστηκε στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016. Το τρέιλερ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς μεταξύ άλλων απεικονίζονται ο γαμπρός του Ερντογάν Μπεράτ Αλμαϊράκ νεκρός από πυρά, αλλά και ο πρόεδρος να τίθεται στο στόχαστρο αξιωματικού του στρατού, ο οποίος σημαδεύει με όπλο τον Ερντογάν στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ αυτός κάνει την προσευχή του.

Ο Αβτζί καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών και τριών μηνών για συμμετοχή στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ κατηγορείται ότι επιχείρησε “να κατευθύνει τη δημόσια αντίληψη σε ευθυγράμμιση με τους βασικούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης” μέσω της ταινίας του.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Όπως δήλωσε: “Αν προσπαθούσα να κάνω τρομοκρατική προπαγάνδα, θα είχα δείξει τον Ερντογάν να κάνει σχέδια για τη διαφυγή του αντί για τη σκηνή στην οποία προσεύχεται”.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ