Λήξη συναγερμού σε πτήση από Αλγερία σε Γαλλία – Δεν υπάρχει κρούσμα χολέρας σε μικρό παιδί που επέβαινε στην πτήση

Δεν υπάρχει υποψία για χολέρα σε αεροπλάνο που έφθασε τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης στην Γαλλία προερχόμενο από την Αλγερία, μια χώρα όπου έχει σημειωθεί επιδημία, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Αρχικά, το ύποπτο κρούσμα χολέρας εντοπίστηκε σε παιδί που επέβαινε σε πτήση από την Οράν στην Αλγερία με προορισμό τη Γαλλία. Οι περίπου 150 επιβάτες έλαβαν άδεια από τις Αρχές να εγκαταλείψουν το αεροδρόμιο της πόλης Περπινιάν στη νότια Γαλλία, αφού τέθηκαν υπό την ευθύνη των διασωστών.

«’Ένα παιδί φέρεται να είναι φορέας χολέρας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις», καθώς και η μητέρα και οι επιβάτες που κάθονταν δίπλα τους, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι πυροσβέστες και η νομαρχία του διαμερίσματος των Ανατολικών Πυρηναίων, προσθέτοντας: «Δείγματα ελήφθησαν από το παιδί προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν ισχύει η υποψία αυτή».

Οι υπόλοιποι 147 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος, αφού παρέμειναν εκεί περισσότερο από μία ώρα συνοδευόμενοι από πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τη νομαρχία, εγκατέλειψαν το αεροσκάφος έπειτα από «απολύμανση των χεριών» και αφού έδωσαν πληροφορίες για τις διευθύνσεις και τα στοιχεία ταυτότητάς τους προκειμένου να παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας τους, στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η χολέρα.

Το αεροσκάφος, της εταιρείας ASL Airlines, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Περπινιάν. Οι πυροσβέστες και οι υπηρεσίες διάσωσης είχαν ειδοποιηθεί με τηλεφωνική κλήση των πυροσβεστών του αεροδρομίου.

Οι περιφερειακές αρχές έπειτα από ενδελεχή εξέταση των δειγμάτων ανέφεραν σε σύντομη ανακοίνωσή τους ότι «έπειτα από ανάλυση των βιολογικών δειγμάτων, ο κίνδυνος χολέρας αποκλείστηκε».

Δείγματα κενώσεων, που ελήφθησαν από το παιδί, θα σταλούν για καλλιέργεια στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς (CNR) για τη χολέρα στη Γαλλία, στο Ινστιτούτο Παστέρ, προκειμένου να επιβεβαιωθεί οριστικά ότι δεν υπάρχει υποψία χολέρας.

Το αεροπλάνο αναχώρησε άδειο για το Οράν όπου θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός και απολύμανση, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ, BFMTV.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ