Μέρκελ: Το μίσος στον δρόμο δεν έχει θέση στη Γερμανία

“Το μίσος στον δρόμο” δεν έχει θέση στη Γερμανία, προειδοποίησε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενώ εντείνονται οι ανησυχίες στη χώρα μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κέμνιτς, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων της ακροδεξιάς εναντίον των αλλοδαπών.

“Αυτό που είδαμε δεν έχει θέση σε ένα κράτος δικαίου” είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο μαζί με τον Κροάτη ομόλογό της Αντρέι Πλένκοβιτς.

“Είδαμε μαζικό κυνηγητό, είδαμε μίσος στον δρόμο και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου” επέμεινε η καγκελάριος, αναφερόμενη στις διαδηλώσεις των δύο τελευταίων ημερών.

Το “κυνήγι” των ξένων που οργάνωσαν οι υποστηρικτές της ακροδεξιάς την Κυριακή και τα βίαια επεισόδια στη νέα συγκέντρωση της Δευτέρας –όπου πολλοί από τους συμμετέχοντες χαιρετούσαν ναζιστικά– σοκάρισαν τη Γερμανία. Το βράδυ της Δευτέρας 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις των ακροδεξιών μα ακροαριστερούς που είχαν οργανώσει αντιδιαδήλωση.

Μια νέα διαδήλωση έχει προαναγγελθεί για σήμερα το απόγευμα στη Δρέσδη, την πρωτεύουσα της Σαξονίας, κοντά στο Κέμνιτς.

Αφορμή για τις ταραχές στάθηκε ο θάνατος ενός 35χρονου Γερμανού ο οποίος μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια ενός καυγά την Κυριακή, για άγνωστους ακόμη λόγους. Η αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους, έναν Σύρο και έναν Ιρακινό που φέρονται ότι επιτέθηκαν στον Γερμανό μετά από μια “φραστική αντιπαράθεση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ